zondag 20 mei 2018

Verslag Pinksterlopen 100km

Na de start nam David Liviau direct de leiding. Het was Lorenzo Coniglio die met hem mee ging. Na 34km wedstrijd lag het tempo nog steeds boven de 15km/h en was het verschil tussen de 2 nooit meer dan één minuut geweest. Op korte afstand werden ze gevolgd door de Duitser Jan-Hendrik Hans.

Ook de Duitse Rebecca Walter die in Barcelona woont nam een goede start. Ze moest wel de Franse Manon Barre laten voorgaan, die startte aan meer dan 12km/h en liep volgens een schema dat 8h15 kon opleveren als eindtijd. Bij de dames zagen we ook een verrassend sterke start van Veerle Maréchal. Bij haar debuut op de 100km nam ze resoluut de 3° plaats na de sterke buitenlandse delegatie. Als na 5 rondes Rebecca de temperaturen te winters vond in vergelijking met Barcelona schoof Veerle op naar de tweeds plaats. Wanneer na 44km ook de Franse Manon Barre de wedstrijd staakte kwam ze zelfs aan de leiding. Maar op dat moment werd het ook voor Veerle iets lastiger. De Duitse Annette Müller nam de leiding over en zou deze niet meer afstaan. Ze finishte in een nieuwe persoonlijke besttijd van 9h11m. Al die tijd achter Annette en Veerle liep Nadia Benaerens. Rebecca Vanblaere was iets rustiger gestart, maar kwam steeds dichter op Nadia en Veerle. Na 70km was het verschil maar 1 minuut meer. Het duurde nog 3 rondes of meer dan 15km vooraleer ze het laatste gaatje op Nadia kon overbruggen. De achterstand op Veerle, welke halfweg nog 26 minuten was, was ook reeds terug gedrongen tot 15 minuten. Rebecca kon met nog 3 rondes te lopen een gaatje slaan op Nadia. Maar deze gaf zich niet zomaar gewonnen. In een spannende laatste ronde konden beide naderen tot op 8 minuten van Veerle. Deze stelde zo haar tweede plaats veilig en debuteerde op de 100km met een Belgische titel. Nadia kwam in de laatste ronde zelfs terug tot bij Rebecca en beide kwamen samen het laatste rechte einde ingedraaid. Er werd gesprint voor de plaats en de tijdsregistratie gaf tot op de seconde een zelfde tijd. De VAL jury duide Nadia Benaerens aan als tweede en Rebecca Vanblaere werd derde.

Ondertussen bij de heren moest Lorenzo zijn tempo wat laten zakken. David bleef gans de wedstrijd in de koppositie. Probeerde nog een sub 7h tijd te lopen, maar strande op 7h01. Een mooie tijd en ook persoonlijke best voor David, die hiermee ook de Belgische titel pakte. De Duitser Jan-Hendrik Hans gooide na 65km de handdoek in de ring. En Leo Smets pakte de 3° plaats. Wanneer Lorenzo in de 17° ronde plots meer dan 8 minuten verloor kwam Leo nog kort op de hielen. Maar Lorenzo kon zich herpakken en finishte op de tweede plaats. Leo Smets werd 4 minuten later derde.

Behalve voor het podium zetten alle deelnemers een knal prestatie neer. Het vlakke parcours leende zich hier perfect toe. Voor sommigen was het misschien te fris, maar voor velen was dit ideaal voor een mooie tijd. Er werden dan ook heel wat records gelopen. Geen enkele loper moest uit wedstrijd genomen worden door tijdsgebrek. Een mooie wedstrijd en editie.

Op de 10km kon de volledige top 3 (Marlon Claeys, Christophe Vermeersch, Martijn Hossen) finishen op een handvol seconden en onder de 36min blijven. Ook bij de dames maakten de nummers 1 (Patricia Verschuere) en 2 (Nathalie D'haeninck) het spannend en finishten beide tussen de 45 en 46 minuten. Els Lobbedey werd derde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten